Fanfare Play-In 2019

Op zaterdag 5 oktober organiseert VLAMO i.s.m. onze fanfare een play-in voor fanfare.

Op dit evenement wordt tevens ook de finalist van de familie Van Riet-Prijs bekend gemaakt en wordt ook het winnende werk ingestudeerd en uitgevoerd.

 

Gastdirigent: Diederik De Roeck (Biografie zie onderaan)

Datum: 5 oktober 2019

Locatie: Zaal Concordia Malderen

Programma
Samenkomst vanaf 9.00 uur in zaal Concordia, Handelsstraat 80 Malderen. (Met een heerlijke Miko koffie)
10.00 tot 12.00 uur: repetitie
12.00 tot 13.30 uur: middagpauze
13.30 tot 15.00 uur: repetitie
15.00 tot 15.30 uur: Pauze
15.30 tot 17.00 uur: repetitie
18.30 uur: slotconcert met uitreiking van de “Familie Van Riet-Prijs” en uitvoering van deze werken

Welke werken repeteren en spelen we?

In The Legend of Maracaibo - José Alberto Pina
Lord Tullamore - Carl Wittrock
Evensong - Bart Wuilmus
Blues For A Killed Cat - Jack End / Arr. Luc Vertommen
Last Call - Otto M. Schwarz
Fort - Stijn Aertgeerts
Werk van Laureaat Familie Van Riet-Prijs

Inschrijven: uiterlijke datum van inschrijven is 30 september 2019 met dit inschrijfformulier

Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro (inclusief warme maaltijd) en dient bij inschrijving op rekening  BE14 7340 0703 9983 van Vlamo Vlaams-Brabant gestort te worden met vermelding van naam en voornaam.

Na inschrijvingsdatum krijgen alle deelnemers de praktische informatie toegestuurd.

DIEDERIK DE ROECK

Diederik De Roeck werd geboren te Geraardsbergen. Na het verwerven van de Stadsmedaille voor trompet aan de Stedelijke Muziekacademie in zijn geboortestad in de klas van Guido D’Haene vervolmaakte hij zich tijdens de laatste twee humaniorajaren aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst bij Honoré Verstraeten en Abel Degussem. Nadien startte hij zijn hogere studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij behaalde er Eerste Prijzen Notenleer, Transpositie, Trompet en Kamermuziek. Docenten Manu Mellaerts en Guido Segers speelden hierin een belangrijke rol. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij af als Docerend Musicus in de klas van Theo Mertens. Ten slotte behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus (gehomologeerd als Master) aan het Conservatorium van Maastricht in de klas van Raymond Vievermanns.

Ondertussen groeide zijn belangstelling om te dirigeren. Aan de conservatoria van Brussel en Gent studeerde hij HaFaBra-directie respectievelijk onder mentorschap van François De Ridder, Jan Segers, Norbert Nozy en Dirk Brossé.

Professioneel maakte hij als trompettist 20 jaar deel uit van de Beethoven Academie te Antwerpen. Daarnaast was hij regelmatig actief bij een aantal voorname orkesten als I Fiamminghi, De Munt, De Vlaamse Opera en het Nationaal Orkest van België.

Als lesgever in het Deeltijds Kunstonderwijs vervult hij een voltijdse opdracht koper aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst en de Kunstacademie te Wetteren.

Zijn engagement en het dirigeren van toonaangevende orkesten in Vlaanderen resulteert niet alleen in het organiseren van hoogstaande projecten met tal van gerenommeerde artiesten, vaak in uiteenlopende genres maar tevens in het behalen van diverse prijzen en onderscheidingen.

Scroll naar boven