Winnaar "Familie Van Riet-Prijs 2019"

Live from Mars

---

Chris Vandeweyer

 

Biografie: 

Chris studeerde aan het conservatorium in Brussel en behaalde hierbij het hoger diploma klassiek trompet en kamermuziek. Hierna behaalde hij ook nog het Masterdiploma Jazz aan het Luca, Leuven.

Hij heeft eveneens de kans gekregen om verschillende workshops en lessen te volgen bij Bert Joris, Serge Plume, Peter Herbolzheimer, Maria Schneider, Otto Schwarz, Jeff Smiley, Bahb Civiletti, Russell Gray, Peter Hertmans, Frank Vaganee, Ron Vanrossum, Pierre Vandormael….

Momenteel is hij actief als leraar aan de academies ART Tienen en HAMW Diest. Hij doceert er momenteel klassiek/jazz/pop en rock aan de koperblazers, klassiek samenspel, JPR ensembles, bigbands culture club, muzieklab, algemene muziektheorie, AMV volwassenen, arrangement en compositie.

Daarnaast is hij nog actief als freelance trompettist/bassist en leider van de ”Jazzisfaction Bigband”. Ook is hij componist van talloze ha-fa werken, ensemble stukken, werken voor piano en instrument, auteur van trompet–speelmethode ”Embouchure”,  arrangeur voor en van diverse groepen waaronder ensembles, ha-fa, concertbands en talloze artiesten in de meest uiteenlopende stijlen.