Pieter Delaere

Pieter Delaere (°1988) begon als prille zevenjarige muziek te volgen aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans Waregem : bij Christian Delaere voor saxofoon en bij José Bouckaert voor slagwerk. Hij studeerde er voor allebei af met grootste onderscheiding.

Na de humaniora (richting Latijn-Wiskunde) aan het Koninklijk Atheneum Voskenslaan te Gent, zette Pieter zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Hij studeerde er in 2011 af als 'master' in de uitvoerende muziek (klassiek saxofoon) met grote onderscheiding bij Koen Maas, Raf Minten en Rik Vaneyghen. Ook studeerde hij in het kader van het Erasmus-project een jaar bij dhr. Federico Mondelci te Pesaro (IT). Daar behaalde hij in de opleiding solist klassiek saxofoon 30/30 'cum laude'.

Hij won de eerste prijs op het 'International Music Tournament' (TIM) te Verona (Italië), werd halve finalist op het 'Circolo Cameristico Piemontese' te Chieri (Italië) en won 11 nationale prijzen als saxofonist en componist (Axion Classics, Concours pour Jeunes Saxophonistes te Dinant, Sabam-prijs voor Belgische Artistieke Promotie, Vlamo solistenwedstrijd, ...).

Momenteel componeert en arrangeert hij voor zowel het dko, ensembles als HaFaBra. Pieter is ook dirigent van de jeugdharmonie Kruishoutem, Nut en vermaak uit Maldegem en de harmonie Sint-Cecilia Langemark. Hij interesseert zich sterk in zowel klassieke als hedendaagse muziek en daardoor is het niet verwonderlijk dat hij de raakpunten tussen de verschillende muziekgenres verkent met meerdere orkesten en ensembles (I Solisti del Vento, Italian Saxophone Orchestra, Belgian Saxophone Ensemble, Serrano saxofoon kwartet, seni kolektif,...) of als solist, zowel in binnen – als buitenland (België, Frankrijk, Italië, Nederland, Zuid-Korea,...).

Meer info vind je op de Pieter zijn website: http://www.pieterdelaere.com/

 

Paulien Vereecken

Paulien Vereecken, geboren te Jette in 1995, begint op 8-jarige leeftijd haar pianostudies in de academie van Londerzeel bij Erna Verbist.

Op haar 12 jaar start ze met dwarsfluit bij Joris Jacobs. Vervolgens studeert ze verder aan de kunsthumaniora van Brussel waar ze fluitles krijgt van Johan Rycken en Leen Indigne. Daarna volgde ze nog enkele jaren dwarsfluit lessen bij Toon Fret en tot op heden bij Philippe Benoit.

Paulien studeert muziekpedagogie aan Luca school of arts, campus Lemmens. Ze is tevens ook actief in verschillende verenigingen zoals De Kampanje in Steenhuffel, fanfare De Eendracht in Westrode, fanfare Concordia Malderen, fanfare De Vrije Vlaamse Zonen, e.a. als fluitleerkracht, notenleer leerkracht en dirigente. Dankzij de fanfare heeft zij ook een passie gekregen voor het bespelen van de Alto.

Ze heeft vanaf 2019 de touwtjes in handen van onze instapfanfare en is ze voltijds verbonden aan de muziekacademie te Londerzeel waarbij ze lessen notenleer en muzieklabo geeft.