Pieter Delaere

Pieter Delaere (°1988) begon als prille zevenjarige muziek te volgen aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans Waregem : bij Christian Delaere voor saxofoon en bij José Bouckaert voor slagwerk. Hij studeerde er voor allebei af met grootste onderscheiding.

Na de humaniora (richting Latijn-Wiskunde) aan het Koninklijk Atheneum Voskenslaan te Gent, zette Pieter zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Hij studeerde er in 2011 af als 'master' in de uitvoerende muziek (klassiek saxofoon) met grote onderscheiding bij Koen Maas, Raf Minten en Rik Vaneyghen. Ook studeerde hij in het kader van het Erasmus-project een jaar bij dhr. Federico Mondelci te Pesaro (IT). Daar behaalde hij in de opleiding solist klassiek saxofoon 30/30 'cum laude'.

Hij won de eerste prijs op het 'International Music Tournament' (TIM) te Verona (Italië), werd halve finalist op het 'Circolo Cameristico Piemontese' te Chieri (Italië) en won 11 nationale prijzen als saxofonist en componist (Axion Classics, Concours pour Jeunes Saxophonistes te Dinant, Sabam-prijs voor Belgische Artistieke Promotie, Vlamo solistenwedstrijd, ...).

Momenteel componeert en arrangeert hij voor zowel het dko, ensembles als HaFaBra. Pieter is ook dirigent van de jeugdharmonie Kruishoutem, Nut en vermaak uit Maldegem en de harmonie Sint-Cecilia Langemark. Hij interesseert zich sterk in zowel klassieke als hedendaagse muziek en daardoor is het niet verwonderlijk dat hij de raakpunten tussen de verschillende muziekgenres verkent met meerdere orkesten en ensembles (I Solisti del Vento, Italian Saxophone Orchestra, Belgian Saxophone Ensemble, Serrano saxofoon kwartet, seni kolektif,...) of als solist, zowel in binnen – als buitenland (België, Frankrijk, Italië, Nederland, Zuid-Korea,...).

Meer info vind je op de Pieter zijn website: http://www.pieterdelaere.com/

 

Jonas Violet

Jonas Violet geboren te Jette in 1995, begint op 6-jarige leeftijd zijn studies op cornet bij leraar / vader Frans Violet in de muziekacademie van Willebroek. Een jaar later voegt hij hier piano aan toe. Op zijn 12 jaar schakelt hij over naar de eufonium. In 2009 hervat Jonas zijn secundaire studies aan de kunsthumaniora van Brussel en in 2011 start hij als ‘jong talent’ aan het conservatorium van Antwerpen.

Jonas neemt regelmatig deel aan nationale / internationale wedstrijden en zo behaalt hij al diverse provinciale en nationale titels van Vlamo. In 2012 wint hij de wedstrijd Jonge solisten aan zee, behaalt hij de eerste prijs van de Sonatina wedstrijd in Eupen, studeert hij af in de hogere graad van de muziekacademie met grootste onderscheiding en behaalt hij een eerste prijs op de ‘Belfius Classics’. In 2014 neemt Jonas deel aan de opera Lady Macbeth. Daarnaast werkt hij als freelance muzikant voor vele orkesten waaronder de muziekkapel van de luchtmacht.

Jonas is actief als eufonium in brassband Willebroek waar hij nationale titels heeft mee behaald in 2013 en 2014 en vice-Europees kampioen in 2015. Met de kleinere broer jong brassband Willebroek behaalt hij meermaals de Europese titel in 2015 en 2016. Hiernaast musiceert hij in de koninklijke fanfare Rumolduszonen en de koninklijke fanfare Concordia van Tisselt.

Momenteel geeft Jonas ook les aan de muziekacademie van Londerzeel waar hij de vakken koperinitiatie, licht koper en zwaar koper doceert. Hij is dus de geknipte persoon om onze instapfanfare in goede banen te leiden. Hij zorgt steeds voor een mooi en zeer jong programma.